sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Miten eläin oppii?

HEI, täähän on blogin sadas postaus!
Asiaan. Ilmoittauduin syksyllä Suomen eläinkoulutuskeskuksen järjestämään eläinkoluluttajan kouloutusohjelmien perusopitokokonaisuuteen (tai mikä nyt onkaan, tämä siis kyseessä). Tai siis olen ilmoittautunut vaan moduli ykköseen, mutta ehkä ne kaksi muutakin voisi tämän kevään aikana käydä.
Nyt viikonloppuna oli ensimmäiset lähiopetuspäivät, netissä kurssi alkoi jo pari viikkoa sitten. Viikonlopun aikana kävimme läpi asioita eläinten oppimisesta, alkaen oppimispsykologian historiasta ja siitä, miten eläin oppii. Selväksi tuli mm. klassinen ja operantti ehdollistuminen, vahviste ja rankaisu, toiminnan aikaansaaminen jne. Kaikki asiat olivat mulle ennestään enemmän tai vähemmän tuttuja, mutta asiat käsiteltiin aikaisempaa syvällisemmin. Kaikki kurssilaiset eivät esim. kuitenkaan tienneet, että mihin naksutinta käytetään, ja voin vain kuvitella kuinka sekaisin ne ovat kaikista termeistäja uudesta tiedosta. Kurssilla on paljon netissä tehtäviä tehtäviä, sekä teoriasta että käytännöstä. Helmikuun puolessa välissä onkin käytäntöpäivä, jolloin Lalo pääsee mukaan! Pitäisi vaan keksiä joku helppo juttu, mitä voisi opettaa hömelölle siellä. Kurrea olen vähän miettinyt, mutta saa nähdä.
Äiti löysi tuon kurssin netistä, se kun etsii sieltä jatkuvasti jotain kursseja/töitä jne. meille lapsille. Ajattelin sitten, että olisihan se keväällä kiva tehdä muutakin kuin lukea pääsykokeisiin, joten ilmoittauduin sinne.

Pösilöt ydinluiden kimpussa:







Ydinluut from Elli Heinilä on Vimeo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti