sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Agilityepikset, vähän vetämistä ja lunta!

Vihdoinkin tänne satoi lunta! Koirat tykkää ja minä tykään, koska ei tarvitse koko ajan pestä likaisia koiria. Tykkään mä lumesta muutenkin. Lenkeillä näkee paremmin ja kyllä talvella pitää lunta olla! Pakkasta on ollut ehkä vähän liikaa kuitenkin. Viisi astetta pakkasen puolella voisi olla hyvä, ei jäädy lenkillä, mutta lumi pysyy maassa.
Tiistaina käytiin agitreeneissä ja pääsin itsekin mukaan. Vuokkoset-areenalla en olekaan käynyt sitten viime talven möllien, vaan koirat ovat käyneet siellä muiden kanssa treenaamassa. Tästä eteenpäin pääsen siis itsekin mukaan, eli meillä on Lalon kanssa kahdet treenit viikossa ja Hilulla yhdet. Hilu oli tiistaina treenaamassa ensimmäistä kertaa steriloinnin jälkeen, ja intoa riitti. Tosin riittää sitä muutenkin! Treenien jälkeen samassa paikassa järjestettiin möllikisat, joihin Lalo osallistui. Itse jouduin lähtemään aikaisemmut, mutta onneksi kasvattaja kisasi Lalon kanssa ilman mitään ongelmia. Lalo kisasi mölliradan lisäksi putkirallissa, josta ei valitettavasti ole videota, koska kamerasta loppui akku.



 
Lalo 14.1.13 from Elli Heinilä on Vimeo.

Keskiviikkona pidettiin pienet vetotreenit. Ensin käytiin lämmittelemässä ja juoksemassa ihan tavallisesti pannat kaulassa melko pitkä lenkki, koska oli niin kylmä. Sitten laitoin Lalolle vetovaljaat päälle, Hilu sai vielä hetken odottaa omaa vuoroaan. Lalo veti kolme lyhyttä pätkää. Ensin käytiin viemässä lelu jonkin matkan päähän ja sitten Lalo sai vetää sen luo. Hienosti poika vetikin! Keskimmäinen matka oli pidempi kuin ensimmäinen ja kolmas, ja varmaan pisin, mitä L on koskaan vetänyt. Mutta ei sekään ollut kuin muutama sata metriä. Sen jälkeen Hilu pääsi vetämään. Sen kanssa otettiin vähän lyhyemmät matkat, koska se ei ole steriloinnin takia vetänyt eikä muutenkaan liikkunut niin paljon kuin normaalisti. Hilu ehti vetää vain kaksi kertaa, koska naapurin "Maurit" tulivat pihalle. Maurit ovat melkein naapurissa asuvat kaksi rotikkaa. Toinen niistä on Mauri, joten äiti on nimennyt ne Maureiksi. Ne ovat ihan kilttejä, mutta ovat paljon valvomatta pihallaan, jonka heppoisen aidan ne kaataisivat helposti. Joten lopetettiin Hilun kanssa kahden vedon jälkeen, jatketaan siitä sitten ensi kerralla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti