tiistai 14. tammikuuta 2014

Akupainantaa koiralle

Viime viikonloppuna oli siis vuorossa akupainantaa koiralle -kurssi. Kurssi pidettiin koirien monitoimitalo Nuuskulan tiloissa Porvoossa. Kurssilla oli yhteensä viisi koiraa ja kymmenen ihmistä. Neljä koirista oli polskeja. Myös Lalo pääsi mukaan.
Akupainanta on akupunktiota ilman neuloja. Se on vanha kiinalainen hoitomuoto, jonka perustana on energia, eli qi. Se kulkee kaikkialla kehossa meridiaaneja pitkin. Kehossa on akupisteitä, joiden avulla ihmistä tai eläintä hoidetaan. Ehkä en nyt sen kummemmin rupea selittelemään, koskaa uutta asiaa tuli niin paljon, että sen sisäistämiseen menee hetki. Jos aihe kiinnostaa, kannattaa lukea kirja Akupainantaa koiralle.
Me kävimme ensin läpi perinteisen kiinalaisen lääketieteen perusjuttuja, jonka jälkeen pääsimme itse pisteisiin. Pisteet löytyvät ihmiseltä ja koiralta samoista paikoista. Lauantaina kävimme läpi kymmenen pistettä ja etsimme ne koirista. Pisteiden etsiminen oli vähän hankalaa, koska kurssin vetäjä ei näyttänyt/kertonut, missä ne sijaitsevat. Kirjan kuvien avulla melkein kaikki kuitenkin löytyivät. Ja pyydettäessä sai apua niiden etsimiseen. Lauantaina kurssi kesti noin kuusi tuntia.
Sunnuntaina kävimme läpi kuusi uutta pistettä. Pyynnöstä niiden sijainnit näytettiin mallikoiralla, mutta tätä kurssin vetäjä ei jostain syystä voinut tehdä itse. Saimme kaikki myös neljä neulaa jalkoihin, että tietäisimme, miltä koirasta tuntuu kun niitä painellaan. Ihan mielenkiintoista se oli, kun en itse ole koskaan akupunktiossa käynyt. Sunnuntain kesto taisi olla suunnilleen viisi tuntia.
Kurssi oli mielenkiintoinen, mutta sen olisi voinut pitää paremmin. Toinen päivä oli ihan turha, sillä kaikki asiat olisi ehtinyt käydä läpi yhdessäkin päivässä. Eteneminen oli hidasta ja tauot venyivät melkein aina kaksinkertaisiksi. Lisäksi olisi voitu keskittyä enemmän koiriin, nyt puhuttiin todella paljon ihmisestä. Yllätyin, kun selvisi, ettei kurssin vetäjä tiennyt, mitä peitsaaminen tarkoittaa.

Masa kävi lauantaina ensimmäisesstä näyttelyssään! Tuloksena hienosti ROP-pentu. Tosin muita polskeja ei näyttelyssä ollut.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti