keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Mitä tänään syötäisiin?

Jos nyt saisi vihdoinkin tämän postauksen julkaistuksi. 


Hilun kanssa siirryttiin kokonaan raakaan tammikuun alussa. Tai no kokonaan ja kokonaan, kupista saa siis vaan raakaa. Treenatessa saatan käyttää palkkana nappuloita esim. näytepusseista. Natural menua menee myös päivittäin lenkki- ja treeninamina. 

Pitkään mietin nappuloiden jättämistä kokonaan pois ja nyt on reilu kolme viikkoa raakaa syöty. Sitä ennen noi söi aamuisin nappulaa ja illalla lihaa, joten mikään kovin suuri muutos tämä ei ollut. Lalo syö vielä noin kolmanneksen nappulaa, koska äiti niin haluaa. (Muilla polskeilla on kuulemma niin hienot turkit ja ne syö nappulaa...)
Miksi me sitten vaihdettiin raakaan? En oikein edes tiedä. Netistä oon lukenut tosi paljon juttuja siitä ja kaikki on positiivisia. Ehkä toi turkkikin voisi kasvaa vähän pidemmäksi. Toisaalta ei Hilun turkilla nyt ole niin kauheasti väliä, kunhan se voi hyvin. Turkki on siis melko lyhyt, mutta näyttää ja tuntuu hyvältä, eikä neiti raavi itseään. 

Hilu syö kokoisekseen melko vähän. Sen annos näyttää todella pieneltä Lalon annoksen rinnalla. Lihaa Hilu saa 150 grammaa päivässä, ja kaiken aamuisin. Päädyin lopulta yhteen ruokintakertaan päivässä oikeastaan tuon annoskoon takia. 75g annos olisi niin pieni, ettei toi ahmatti varmaan edes tajuaisi syövänsä. Tällä hetkellä pakastin on (vihdoin!) melko tyhjä, eli tällä viikolla pitää varmaan käydä Murren murkinassa täydentämässä lihavarastoja. Viimeaikoina Hilu on syönyt enimmäkseen lohta, broileria, hevosta ja naudan grossilihaa. Jonkin verran myös Alkuvoima-tuotteita on kupiin mennyt. Saa nähdä, mitä sieltä kaupasta tulee ostettua, siellä kun on niin paljon kaikkea mitä olisi kova kokeilla. Hiluhan syö ihan mitä vaan (paitsi kokonaisia munuaisia), mutta olisi kiva, että ruuat maistuisivat Laltsullekin. 

Luita Hilu saa muutamana iltana viikossa. Sian selkärankaa löytyy pakkasesta vielä melko paljon, Hilu vaan oksentaa sen ulos aina syötyään. Pitäisi kai antaa pienemmissä paloissa. Hirven ja poron luut ovat maistuneet molemmille hyvin ja tulleet oikeaa kautta ulos, joten niitä voisi ostaa lisää. Luut vaan vievät paljon tilaa pakastimessa, joten niitä en vähään aikaan osta lisää. 

Aluksi en ajatellun antaa Hilulle kasvissoseita, vaan pellavansiemenrouhetta kuidun saamiseksi. Koira ei saa kasvissoseista juuri mitään, joten en kokenut niitä tarpeellisiksi. Hilun pienen annoksen takia tein sille maanantaina kuitenkin ison satsin kasvissosetta, jotta se edes kuvittelisi syövänsä enemmän. 

Lihan lisäksi Hilun kuppiin menee Möllerin kalanmaksaöljyä. Siitä neiti saa tarvittavat A-, D- ja E-vitamiinit. Maksastahan saisi myös A-vitamiinia, mutta ajattelin, että on helpompi antaa kaikki öljyn muodossa. D-vitamiinia pitäisi kuitenkin lisätä purkista, koska Hilu ei syö erityisen rasvaista kalaa, eikä se muuten saisi sitä tarpeeksi. Merilevää Hilu saa myös päivittäin. Tosin se loppui juuri eikä Mustissa ja Mirrissäkään sitä tällä hetkellä ole, pitäisi varmaan tilata taas netistä. Sinkkiä olen ajatellut antaa kuureina, mutta sitä ei ole vielä tullut hankittua. Molemmat koirat saavat myös kananmunat kuorinen ruuan sekaan pari kertaa viikossa. 
Näitäkin löytyy pakastimesta vielä pussillinen
Lalo syö aina samaa lihaa kuin Hilukin. Se syö aamuisin 300-400g lihaa ja iltaisin 150g Jahti&Vahti kana-riisiä. Tai tarkoitus olisi, Lalo on nyt taas ruvennut jättämään ruokaa syömättä. Mitäköhän senkin päässä taas liikkuu? Lalo ei saa kalanmaksaöljyä vaan lohiöljyä, jossa taitaa olla aika samat vitamiinit, mutta niitä on vaan vähemmän. 




:D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti