torstai 19. heinäkuuta 2012

Mätsäri Sahaajankadulla

Eilen käytiin pitkästä aikaa mätsärissä, niitä kun ei ole oikein ollut. Lalokin sai jo osallistua isoihin pentuihin ja Lalon veli Junnu oli myös mukana. Ensin sanottiin, että isoilla pennuilla ja isoilla on sama tuomari eli ne on peräkkäin samassa kehässä. Pentujen piti olla ensin, mutta kun Lalon kanssa odoteltiin kehän vieressä, huudettiin, että isojen kehä alkaa. Koira vaihtoon ja kehän viereen taas odottamaan. Isot alkoivat, mutta pennuilla oli vaihtunut tuomari ja ne alkoivat melkein samaan aikaan. Äkkiä piti hakea Junnu ja Lalo, ja Junnun oikea vuoro olikn mennyt jo. Junnu pääsi kuitenkn seuraavaan pariin ja sai hienolla käytöksellä punaisen nauhan. Kovasti oli tuomari ihmetellyt pennun ikää, noi kun on vasta vähän yli 4kk.
Sitten jännitettiin, että ehdinkö mä esittää sekä Hilun että Lalon. Hilun vuoro tuli ensin. Parina meillä oli valkoinenpaimenkoira. Hilu ei ole koskaan aikaisemmin käyttäytynyt kehässä noin nätisti ja liikkunut noin hienosti. Ensin mentiin kerran yhdessä ympäri ja H ravasi katse eteenpäin koko matkan. Ei vetänyt edellisen koiran perään, vaikka katsoikin sitä. Toinen koira tutkittiin ensin, sitten tuomari tuli meidän luo. Himpula ei nojaillut yhtään!! Vaikka oli miestuomari. Liikkeet meni myös kivasti, vähän otti taas liikaa kontaktia. Meille annettiin sininen.
Koira vaihtoon ja melkein heti päästiinkin Lalon kanssa kehään. Mentiin kerran yhdessä ympäri ja penska meni paljon nätimmin kuin pelkäsin. Pari laukka-askelta aina välissä, mutta suurimman osan ravasi hyvin. Lalokin yrittää ottaa kontaktia ravatessa, mutta ei kai sitä voi pentua syyttää liian hyvästä kontaktista? Tuomari tuli tutkimaan Lalon, muuten meni tosi hyvin, mutta hampaita ei kakara halunnut näyttää. Vähän aikaa tuomari yritti niitä katsoa, ja lopulta näki toisenkin puolen. Liikkeet meni taas ihan hyvin.

Seuraavaksi alkoi isojen nauhakehät, jonne me Hilun kanssa mentiin. Hilu liikkui ja seisoi nätisti, mutta meidät kuitenkin käteltiin pois. Ei kuitenkaan ekojen joukossa, aika kauan me siellä pysyttiin, mutta kahdeksan parhaan joukkoon me ei päästy. Pentujen sinisten oli alkamassa ja sinne hirveetä vauhtia. Isoja pentuja oli yhteensä 34 eli sinisen saaneita 17. Ensin puolen meni kerran ympäri ja sitten puolet. Lalo välillä yritti päästä haistelemaan edellistä, mutta nätisti meni suurimman osan matkasta. Tuomari rupesi kättelemään koiria pois ja meni meidän ohi. Odoteltiin siinä vähän aikaa kunnes pentuja oli seitsemän. Mentiin pareittain edestakasin, jonka jälkeen tuomari tiputti kaksi. Mentiin yhdessä ympäri, jonka jälkeen me ja yksi toinen pentu mentiin vielä kerran ympäri. Se toinen pentu käteltiin pois, eli me oltiin neljän parhaan joukossa. Lopulta meille annettiin keltainen ruusuke eli tulokseksi tuli isojen pentujen SIN3. Junnu kävi vielä punaisten kehässä, mutta ei hienosta käytöksestä huolimatta sijoittunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti