lauantai 28. heinäkuuta 2012

Mäntsälä kr 22.7.

Kesän näyttelyputki jatkui sunnuntaina Mäntsälässä kaikkien rotujen näyttelyssä. PONien kehän arviotu alkamisaika oli 13.00. Me oltiin jo hyvissä ajoin perillä, joskus yhdentoista aikaan. Kehät olivat kuitekin edellä aikataulusta, joten me päästiin kehään jo puol yksi. Ennen kehää ehdittiin vähän treenata Hilun kanssa ja kiertää näyttelypaikkaa. Äiti osti Lalolle samanlaisen kevythäkin kun Hilulla sekä kuusi uutta lelua yhteiseksi. Tosin Hilu ei vielä tiedä, mitä yhteiset lelut tarkoittaa.


Polskeja oli kolme, kaikki narttuja. Tuomarina oli norjalainen Leif Ragnar Hjorth, jolla oli vähän erilainen tapa suorittaa tuomarointi. Koiria ei oikeestaan missään vaiheessa pitänyt seisottaa, vaan tuomari saneli arvostelua samalla kuin kopeloi koiraa. Polskeista ensmmäisenä kehään meni junnunarttu, joka ei saanut SA:ta. Sitten oli Hilun vuoro. Liikkeet meni ihan hyvin, ympöri mennessä Hilu katsoi aika paljon eteenpäin, mutta edestakasin mennessä katsoi vaan muhun. Hampaita näyttäessä nojaili muhun aika paljon, mutta ei sen jälkeen. Meillä oli myös harjotusarvostelija, jonka tutkimisen aikana Hilu seisoi hyvin, eikä nojaillut. Meille näytettiin punaista ja vaaleanpunaista läpyskää, eli ERI ja SA. Hilun jälkeen myös valionarttu sai SA:n, joten sitten oli PN-kehä. Juostiin kerran ympäri ja Hilu laitettiin ykköseksi! Se sai toisen sertin ja oli kaiken lisäksi vielä ROP! Enää yksi serti ja H on valio.  




Me jäätiin odottamaan ryhmäkehiä ja saatiin odottaakin monta tuntia. Ykkösryhmän tuomari oli joku ruotsalainen mes, jonka nimeä en jaksa etsiä. Hilu käyttäytyi ja esiinty hyvin, mutta ei me puolen kierroksen juoksemista pidemmälle päästy.






Utmärkt typ och storlek. Utmärkt feminint huvud. Korrekt bett, god pigment, vackra ögon. Välplacerade öron, god hals, välvinklad, välutvecklad bröst. Välformad kors. Muskulös rygg. Typisk päls. Rör sig mycket bra. Typisk temperament. AVO ERI1 SA PN1 SERT ROP

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti