maanantai 14. huhtikuuta 2014

Titteleitä metsästämässä



Viime viikonloppuna käytiin Lalon ja Masan kanssa mätsärissä Espoossa. Oli varmaan vuoden ensimmäinen mätsäri, niitä kun ei ole oikein täällä järjestetty. Tai ne on järkätty väärään aikaan. 
Ilmoituksessa luki, että sään salliessa kehät olisivat ulkona. Ulkona kuitenkin satoi vettä, joten oletin kehien olevan sisällä. Mätsäri järjestettiin eläinlääkäriasemalla, eikä sinne sisälle mahtunut kunnolla edes yhtä kehää, joten ulkonahan me isojen koirien kanssa oltiin. Ensin oli isot pennut, joihin Masa osallistui. Niitä oli kymmenen kappaletta, ja kun viisi parasta palkittiin, kaikki saivat palkintoja. Masa esiintyi siskon kanssa hienosti sijalle SIN4. Me oltiin Lalon kanssa pienen sähläyksen takia isojen aikuisten viimeisiä, joten meillä ei ollut paria ollenkaan. Laltsu esiintyi nätisti ja sai tietenkin punaisen nauhan. Punaisten kehässä hieno esiintyminen jatkui, ja varsinkin liikkeet sujuivat hyvin. Meidät kuitenkin tiputettiin pois, eli sijoitusta ei tullut. 


Eilen oli vuorossa Tallinnan voittaja 2014 -näyttely. Mun ei alunperin pitänyt lähteä ollenkaan mukaan koulun takia, mutta katselmuksen esiintymisen takia päätetiin, että mä lähden kuitenkin. Lalo oli kaiken lisäksi ainoa polskiuros, joten menestymismahdollisuudet olivat melko suuret, jos poika vaan esiintyisi. 
Muut lähtivät Tallinnaan jo lauantaina aamulaivalla ja yöpyivät hotellissa. Lalo oli kuulemma ollut vähän stressaantunut illalla, mitä en kauheasti ihmettele. Olihan sille yritetty tunkea kolme matolääkettä kurkkuun muutaman ihmisen avustuksella ja sen lisäksi sitä oli vielä harjattu hotellissa. 
Minä lähdin Tallinnaan vasta sunnuntaina, ja tapasin muut Saku Suurhallissa, jossa näyttely järjestettiin. Lalo oli iloinen kun näki mut, mutta ilo ei jatkunut kovin pitkään, sillä jätkän vatsa oli vielä täynnä takkuja. Takut saatiin avattua, ja poika saatiin muutenkin hienoon kuntoon. 
Polskeja oli yhteensä kaksi, Lalo ja sen tuttu matkakaveri Nowa. Tuomarina oli Nikolina Davidovska Bulgariasta. Lalo meni ensin kehään ja esiintyminen sujui hienosti. Vähän jännitti koiraa seisottaessa, että tuleekohan sieltä nyt mitään. Tulihan sieltä Eri ja SA, eli koko potti. Nowalla meni myös kivasti, joten oli ROP-kehän vuoro. Nowa valittiin parhaaksi eli Lalon lopullinen tulos oli AVO ERI1 SA PU1 SERT CACIB TLNV-14 VSP!! Lisäksi Lalosta tuli Eestin ja myös Suomen muotovalio! Nowa valioitui noiden maiden lisäksi myös Latviaan. 


Molemmat polskit olivat koko matkan ajan todella reippaita ja helppoja Lalon pientä stressiä lukuun ottamatta. Matka suoritettiin siis kokonaan ilman autoa, eli laivamatkan ajan koirat olivat hytissä ja muten kuljettiin taksilla.

Kotimatkalla on mukava nukkua lattialla
Lalon kanssa treenattiin vähän tokoakin laivan lähtöä odotellessa aikamoisessa häiriössä, mutta hienosti se paikallaan makasi vaikka ihmisiä käveli ohi. Kaikin puolin hyvä reissu siis!  




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti