perjantai 25. huhtikuuta 2014

Doboilua

Keskiviikkona alkoi vihdoin meidän dobokurssi! Kurssi on koirakoulu Kompassin järjestämä, ja Lalon lisäksi siellä on kolme muuta polskia. Masa oli myös mukana.  Kurssi kestää yhteensä viisi kertaa, joista ensimmäinen oli siis keskiviikkona. Ensin lämmiteltiin koiraa ilman palloja pujottelulla ja pyörimisellä. Lalon motivaatio tekemiseen oli vähän hukassa, sitä kiinnosti melkein vain kouluttajan ihana flättinarttu, joka oli demokoirana. Lalolla oli myös kuuma, jolloin sille ei oikein ruoka maistu edes sen vertaa kuin normaalisti. Jotain superherkkua pitäisi keksiä.
Seuraavaksi ihminen istui pallolla ja koira kiersi sitä. Sitten koirat pääsivätkin jo pallojen päälle. Lalo laittoi heti etutassut kummempia mietiimättä pallolle, mutta takajalat pysyivät maassa. Muutaman toiston jälkeen koirat saivat pitää tauot, ja me ihmiset pääsimme punnertamaan. Jalat laitettiin pallon päälle ja neljän punnerruksen jälkeen piti nostaa toinen käsi ilmaan. Se oli yllättävän haastavaa! Tasapainossa pysyminen oli vaikeaa. Parin sarjan jälkeen oli taas koirien vuoro mennä pallolle. Tällä kertaa laitoin pallon kouluttajan ohjeesta seinän viereen, jolloin monelle koiralle on helpompi hypätä sen päälle. Lalo kiipesi ensin pari kertaa pallolle hieman vaikean näköisesti, jonka jälkeen se jo pomppasi sinne kuin vanha tekijä. Koira sai  olla pallon päällä miten halusi.  Lalo lähinnä makasi pallon päällä, ja taisi se kerran istuakin.
Lopuksi venyteltiin koiraa. Ensin kyljet, sitten kaula ja niska. Laloa ei enää oikein kiinnostanut, mutta saatiin me vähän venyteltyä. Illalla jätkä oli todella väsynyt, mikä on melko harvinaista.

Tässä vielä dobon esittelyvideo:

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti