maanantai 21. lokakuuta 2013

”Olet yhtä nopea kuin hitain koirasi” - koirajuoksun aloittelua

 Mua on jo pidemmän aikaa kiinnostanut canicross eli koirajuoksu. Koirajuoksussa koira ja ihminen juoksevat niin, että koira vetää ihmistä. Joskus pari vuotta sitten yritin opettaa Hilua vetämään, mutta siitä ei oikein tullut mitään. Hilua ei kiinnostanut vetäminen, enkä minä sitä osannut opettaa, joten se jäi siihen. Tänä kesänä päätin yrittää uudestaan ja nyt pääsi Lalokin mukaan. Lalo ei oikein tajunnut vetämisen ideaa, mutta Hilu alkoi muutaman lenkin jälkeen tajuamaan, mitä sen pitäisi tehdä. Koirien valjaat eivät kuitenkaan olleet parhaat mahdolliset vetoon ja muissakin varusteissa oli toivomisen varaa.

Syksyn into piukka-leirillä oli ohjelmassa myös koirajuoksua, ja sieltä sai ostettua kunnon varusteet. Reilu viikko sitten tuli postissa viimeinen tarvittava osa, eli vetovyö, muut saatiin jo leirillä. Kaikki ovat Non-stop -merkkisiä, ja valjaat istuvat koirille todella hyvin.





Tänään kokeiltiin vetämistä etupihalla. Meillä ei ollut kotona ketään, joka olisi voinut houkutella koiria, joten lelun avulla mentiin.
 Käytiin koiran kanssa viemässä lelu (vinkuva banaani :D) toiseen päähän pihaa, käveltiin toiseen päähän ja juostiin taas lelun luo. Molemmat veti hienosti täysillä laukaten. Toistettiin sama noin viisi kertaa, jonka koirat jaksoivat hyvin. Ennen vetämistä lämmiteltiin tekemällä pieni lenkki, ja sama lenkki tehtiin myös vetämisen jälkeen.

Loppuviikosta varmaan kokeillaan uudestaan. Äiti lupas ostaa mulle luistelusuksetkin!



 Ja pitihän tietysti kuviakin saada! Kuvien ottamin järkkärillä ja juokseminen samaan aikaan ei ollutkaan niin helppo juttu...



3 kommenttia:

  1. Kiva alkaa lukee teiltäki vetojuttua, liityin lukijaks :) Harmi ku asutte niin kaukana, oli kiva treenata porukalla.

    VastaaPoista
  2. Ai vedättekö tekin? Joo täytyy treenata joskus yhdessä jos satutaan samaan paikkaan samaan aikaan :)

    VastaaPoista