tiistai 1. marraskuuta 2011

Rallymölleilyä

Tässä kävi nyt kuitenkin niin, että me suunnattiin sunnuntaina kohti Koirakeidasta ja rallymöllejä. Enhän mä voinut jättää niitä väliin, kun järjestäjillekkin oli ihan ok osallistua juoksusen koiran kanssa kunhan on pöksyt jalassa.
Me lähdettiin kotoa 10.30, ja mentiin kahdella bussilla. Hilu oli tosi rauhallinen busseissa! Toinen bussi einas mennä meidän ohi, kun se näytti ihan pitkän matkan bussilta (tai en tiedä oliko se sellanen), ja mä tajusin vasta viime hetkellä pysäyttää sen. Onneksi kuski oli kiva ja pysähty, me ei nimittäin oltu katottu toisia busseja, eikä oltais muuten varmaan koskaan päästy perille.
Perillä me ilmottauduttiin ja ootettiin hetki, että kaikki 8 koiraa on tullut. Sitten oli rataantutustuminen, ja rata vaikutti ihan mukavalta. Yks kyltti mua kuitenkin jännitti vähän enemmän, istu-maahan-kierrä koiran ympäri, koska Hilu ei häiriössä aina pysy siellä maassa. Muut kyltit oli ihan perusjuttuja, mutta niinhän ne kaikki alokkaan kyltit on.
Valmistautumista lähtöön
Me kisattiin juoksujen takia vikana, eli numerolla 8. Ehdin nähdä kaikkien muiden suoritukset, ja näin muiden virheet. Tosi monet piti hihnaa tosi kireellä vastoin sääntöjä (hihnan kiristymsestä lähtee pisteitä vähintään -1p), ja jotkut ohjas hihnalla. Ei myöskään kannattanut mennä liian lähelle kylttiä, koska koira saattaa jäädä ihmettelemään sitä.
Kun meidän vuoro tuli, mua jännitti yllättävän vähän. Heti lähtö meni huonosti, Hilu olis vaan halunnu haistella mielenkiintoisia hajuja. Sen jälkeen kaikki meni niin kuin piti, mutta ei olisi kyllä mikään onnistunut ilman nameja, onneksi oltiin nami-luokassa. Siellä oli Hilun (ja toistenkin koirien) mielestä niin paljon hajuja että en olisi saanut siihen kunnon kontaktia ilman ruokaa. Tajusin pitää hihnaa tosi löysällä, ettei menisi pisteitä, ja Hilu oli välillä aika kaukana musta, mutta ei se kai kauheesti haitannut.
"Koira hieman haahuili tänään"
Kun meidän vuoro oli ohi, jäätiin jännittämään tuloksia. Mä en oikeestaan tiennyt, mitä odottaa, eikä mulla kummempia tavotteitakaan ollut. Tuomari rupes sijottamaan, ekaks ensimmäiseks tulleet huimalla 99 pisteellä ja se yks piste lähti siitä, ettei ne odottanut lähtölupaa. Sitten tuomari sano, että toiseksi tulee 96 pisteellä Elli ja Hilu! Mitä ihmettä? Mun pikku räyhääjä-karvatollo sai 96 pistettä! Käveltiin siinä sitten palkintojen luo ja voi että kun olin ylpee tosta. Siinä piti kuitenkin vielä ruveta haukkumaan ekaksi tulleelle koiralle kun se oli niin lähellä, mutta nopeesti Hilu kuitenkin hiljeni. Palkinnoks saatiin jotan koiranherkkuja, pallo ja muki. Pisteet siis lähti siitä alun haistelusta -1p puutteellisesta yhteistyöstä ja -3p oliskohan ollu yleisvaikutelmasta. Tuomarin kommentti oli, että koira hieman haahuili tänään.
Lähettiin sitten kotiin, ja olin just ottamassa Hilulta pöksyjä pois, kun se päätti pissata. Siis ne housut jalassa. Oli tosi kiva ottaa ne pois ja tunkea muovipussiin...
Kotimatka meillä kesti melkein kolme tuntia, kun bussit ei menny mitenkään järkevästi. Käveltiin ensin 1,5h juna-asemalle ja sitten mentiin junalla ja bussilla. Kotona annoin Hilulle sen pallo-palkinnon ja sehän, yllätys yllätys, rikko sen viidessä minuutissa.
Illalla lattialla makas väsynyt, mutta tyytyväinen pon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti