sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Maalaiskoirailua epistelyn lomassa

Lauantaiaamuna lähdettiin Lalon ja isän kanssa Forssaan agilityepiksiin. Kisat alkoivat vasta 13.00 ja kisaavat olivat ennen möllejä, joten mikään kiire aamulla ei ollut. Kisapaikkana oli Forssan palveluskoirien harjoitushalli, joka on joku vanha rakennustarvikekauppa tms. Missään ei lukenut mitään ohjeita ja ajettiin sitten vaan johonkin pihaan ja löydettiin sattumalta perille. Olihan siellä sitten yhdessä ovessa onneton pieni lappu, jossa luki Forssan palveluskoirat.  
Lalon kanssa osallistuttiin siis maximöllien radalle. Mietin kyllä, että olisi voinut kisaavien radankin käydä vetäsemässä. Kepit on syy, miksi me ei kisaavien radalle kuitenkaan osallistuttu, ne on vielä kesken. Meidän luokassa oli kymmenisen koiraa, joista suurin osa meni radan kaksi kertaa niin kuin mekin. Tämäkin rata oli mielestäni mölliradaksi turhan vaikea, mä en osannut ohjata kunnolla eikä Lalo oikein muutenkaan seurannut kunnolla. Meidän ensimmäisessä radassa ei ollut kauheasti kehumista. Lalo ryntäsi putkeen heti kun sen huomasi, ja jäi sitten haistelemaan jotain sinne. Muutenkin tuli paljon virheitä, enkä mä edes muistanut tehdä yhtä radanpätkää ollenkaan... Seuraava kerta menikin sitten jo paljon paremmin, vaikkei siinäkän ihan meidän tasoista agiliitoa nähty. Alla video tältä toiselta kerralta.


Lalo maximölli Forssa 8.314 from Elli Heinilä on Vimeo.

Forssasta jatkettiin sukuloimaan Tammelaan, jossa Lalo sai viettää taas hetken maalaiskoiran elämää. Ja poika kyllä nautti, kun sai juosta vapaana pitkin poikin. Ja rapsutuksiakin piti kerjätä oikein tassuilla lyömällä.











Sunnuntaina lähdettiin taas mölleihin, tällä kertaa Lohjalle. Otettiin taas kaksi starttia maximölleissä. Lalo oli ensin aivan sekaisin kun päästiin perille, haukkui tosi monelle koiralle ja sinkoili sinne tänne. Mietin jo, että olisi pitänyt jättää tulematta. Paikalla oli kuitenkin onneksi muutama lämmittelyeste ja niitä sitten Lalo sai pariin kertaa hypellä. Sen jälkeen oli ihan eri poika, makasi suht rauhassa (no Lalon mittakaavassa ainakin...) ja pystyi keskittymään muhunkin. Maximölleissä oli reilu 15 osallistujaa, joista aika monet taisivat olla kisan ulkopuolisia. Meillä meni molemmat radat kivasti, mitä nyt ekalta radalta tuli hylsy ennen kuin mä ehdin edes tehdä mitää. Lalo nimittäin ampaisi tekemään omaa rataa heti kun päästin sen irti. Hylätty se olisi ollut joka tapauksessa, koska Lalo kävi puomilla omia aikojaan, muuten oli kyllä hienoa menoa. Toinen rata olikin sitten tosi hyvä, saatiin nolla ja sijoituttiin kolmansiksi. Hieno jätkä! Meinasi Lalo toisellakin radalla mennä puomille, mutta kääntyi onneksi oikeaan suuntaan. Palkinnoksi saatiin jotain golfjuttuja, niitä mihin pallo laitetaan ennen kuin se lyödään(?). Mitäköhän mä niilläkin teen?
Ensimmäisen radan videon pitäisi ilmestyä tänne pian. Jotain se nyt lataa tosi kauan. 


Lalo maximölli Lohja 9.3.14 from Elli Heinilä on Vimeo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti