sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Luentoa pukkaa osa 2

Seuraavana viikonloppuna, eli 15.2. oli vuorossa eläintenkouluttajan perusopintoihin kuuluva Kesykoirasta on moneksi -luento. Luennolla käytiin vähän läpi mm. koirien historiaa ja laji- ja rotutyypillistä käyttäytymistä. Lisäksi puhuttiin paljon vapaana elävistä koirapopulaatioista ja niiden käyttäytymisestä. Luento oli ihan mielenkiintoinen, mutta penkeillä ei voinut istoa kovin mukavasti, mikä hieman haittasi keskittymistä.
Seuraavana päivänä olikin käytännön harjoitusten vuoro, eli Lalo pääsi mun mukaan. Lalon kanssa treenatiin 30 min kurrea, vai miksi sitä ihmiset nyt kutsuukaan, koira siis "istuu" vaan takajaloilla. Treenit meni kivasti, Lalo vaan rupesi haukkumaan herkästi, jos mitään ei tapahtunut.  
Viime lauantaina käytiin Kiva koirakansalainen -kurssin takia kuuntelemassa jälleen Koulutuksen perusteet -luento. Tämä luento on kuultu jo monta kertaa aiemminkin eri kurssien yhteydessä, mutta kyllä sieltä tälläkin kertaa sai jotain uutta. Luennolla kerrottiin esim. että koirat tekevät mielellään töitä ruokansa eteen. Niinpä luennolta mukaan tarttui Lalollekin oma "ruoho". Hilu syö ruohosta melkein jokaisen aterinsa ja Lalo toisen päivän ruuistaan.
Ja kyllä muuttui Laltsun asenne ruokaa kohtaan! Ennen Lalo katsoi hetken ruokaa, katsoi mua ja lähti pois edes haistamatta ruokaa kunnolla. Nyt Lalo syö aina jonkin verran. Eilen ja tänään Lalo sai ihmisten jauhelihaa, ja sehän vetäisi sen hetkessä! Pitää varmaan jatkossakin antaa pojalle ihmisten jauhelihaa, että se tottuisi taas syömään lihaakin. 


Syömistä from Elli Heinilä on Vimeo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti