maanantai 29. joulukuuta 2014

Lalon näyttelyvuosi 2014

Näyttelyvuosi startattiin Turku KV:ssa tammikuun puolessa välissä. Tämä oli lalon viimeinen kerta nuortenluokassa. Tuomarina oli puolalainen polskikasvattaja Anna Dominiank, joka vaikutti tykkäävän paljon suomalaisista polskeista, sillä suurin osa sai ERI:n ja SA:n. Niin myös Lalo. 

Nice size & expression but i would prefer masculine and bigger head. Very good topline, good chest. Moves well & sound. The coat of good quality especially on neck and shoulders. Very good temperamentNUO ERI3 SA



Seuraavaksi oli PON-katselmus maaliskuussa, johon osallistui yhteensä yli 60 polskia!! Itse en päässyt mukaan, eikä Lalo oikein halunnut vieraamman kanssa esiintyä. Se ei antanut tuomarin tutkia kunnolla, joten kummempia tuloksia ei tullut. 



Huhtikuussa lähdettiinkin Viroon Tallinnan voittaja 2014 -näyttelyyn. Tomarina meillä oli Nikolina Davidovska ja Lalon lisäksi matkassa oli mukana PON-tyttö. Niinhän siinä kävi, että tuomari tykkäsi molemmista, ja Lalo sai ensimmäisen aikuisten tittelin olemalla VSP!! Lalo myös valioitui sekä Viroon että Suomeen! 

AVO ERI1 SA PU1 SERT CACIB VSP


Seuraavaksi oli Imarta/Lappeenranta KV, jossa Lalo oli vielä avoimessa luokassa sillä valionarvoa ei ollut vahvistettu. Tuomarina oli Pirjo Aaltonen, joka on aiemmin ollut sitä mieltä, että Lalo on liian pitkä ja niin oli tälläkin kertaa.

Selvän sukupuolileiman omaava mutta pitkärunkoisen vaikutelman antava uros. Tyypillinen uroksen pää, Oikea ilme. Hyvä runko ja kulmaukset. Varsin tiivis ylälinja. Hyvä karvapeite. Sujuvat liikkeet. Mittasuhteet vaikuttavat palkintosijaan. AVO EH2

Toukokuun lopussa käytiin Tampereella, jossa Lalo oli vieläkin avoimessa. Tuomarina oli Uschi Eisner, joka tykkäsi kovasti Lalosta. 

Good head & body proportions. Nice head & typical expression. Correct bite. God earset. Correct eye shape. Good topline. Deep & wide chest. Strong bones. Good angulations. Good tail carriage. Excellent texture.  AVO ERI1 SA PU2 SERT -> FI MVA VARA-CACIB




Viikon päästä Lalo joutui taas kehään ilman minua, tällä kertaa Helsingissä. Laloa vähän jännitti, minkä takia tulos oli mitä oli, vaikka tuomari koirasta muuten tykkäsikin. Tuomarina siis Britt-Marie Young. 

Nicely proportioned dog whit good muscels. Medium neck. Well proportioned head. Good hard coat. Needs to settle in ring. When he moves his movements was soud from all angules. Needs more confidence in the ring. VAL EH3

Seuraavanakin viikonloppuna käytiin Tuomarinkartanon vinttikoiraradalla. Tuomarina oli Hilkka Salohalla.

Kooltaan ja mittasuhteiltaan oikea vahva uros. Hyvä kallon ja kuonon vahvuus. Hyvä purenta, silmät ja korvat. Hyvä kaula ja ylälinja. Oikein kulmautunut. Hyvä luusto. Erinomainen eturinta ja runko. Hyvä karvapeite. Liikkuu hyvin. VAL ERI1 SA PU1 ROP




Seuraavaksi oli meidän PON-kerhon (ja vesikoirien) järjestämä ryhmis Lohjalla. Tuomarina oli Peter Bailey, joka oli oikein iloinen suomalaisten polskien hyvästä tasosta! 

VAL ERI4 SA


Pääsin myös ryhmäkehään esittämään tervun! 


Lalon kanssa oltiin mukana myös ROP-kasvattajaryhmässä, joka oli päivän päätteeksi BIS4!!!!



Kesäkuun puolessa välissä oli Kotkan vuoro, jonne en päässyt itse mukaan. Kasvattaja esitti Lalon ja ihan hyvin meni. Tuomarina Andrzej Kazmierski. 

 Correct in type and size. Rectangle and maskulin. Typical face expression. Step rytmic but not everytime. Loose cordination in bigger speed. Coat, pigment ok. VAL ERI4




Seuraavaksi oli vuorossa Forssa, jossa tuomarina oli Annamaria Tarjan. Hän tykkäsi Lalosta, vaikka Lalo jostain syystä ujosteli mun kanssa melko paljon. 

VAL ERI1 SA PU1 ROP


Sitten olikin vuorossa polskien erikoisnäyttely, joka järjestettiin tällä kertaa Nastolassa. Polskeja ei ollut niin paljoa kuin olin kuvitellut, mutta palkintoja senkin edestä! Tuomarina oli Nina Janger. 

VAL ERI3 SA PU4





Lalo oli sisarustensa ja isänsä kanssa mukana ROP-jälkeläisluokassa, joka lopuksi sijoittui isossa kehässä sijalle BIS1!!!!! 



Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna oli näyttelyt kumpanakin päivänä, Helsingissä ja Porvoossa. Itse en päässyt mukaan, mutta Lalolla meni hienosti silti! Helsingissä tuomarina oli Morten Matthes.

VAL ERI1 SA PU1 ROP

Ja Porvoossa Nina Janger 

VAL ERI1 SA PU1 ROP

Seuraavana viikonloppuna Lalo lähti taas maailmalle, tällä kertaa Liettuaan, Druskininkaihin. 

2 x PU1 SERT CACIB VSP -> CIB ja LT MVA!!  


Olin puoltoista viikkoa poissa ja Lalo keräsi itselleen tälläisen saaliin! 

Sitten olikin vihdoin vuorossa vuoden odotetuin näyttely, nimittäin maailmanvoittaja 2014! Valiouroksia oli 11, ja luokka oli todella kovatasoinen! 

Excellent balance. Very good skull & eye. Needs much stronger underjaw . Very good neck & topline. Excellent forechest. Good body for age. A little straight in front. Very goog movement, a little weak in hocks. Excellent coat. Excellent temperament with good style.VAL ERI 



Lokakuussa oli taas ulkomaanmatkan vuoro, tällä kertaa pääsin itsekin mukaan ja kohteena oli Latvian Valmiera.  Lauantain tulokset:

VAL ERI1 PU1 SERT -> LV MVA!! ROP



Ja sunnuntain:

VAL ERI1 PU1 ROP 



Näyttelyvuosi saatiin päätökseen tietysti messarissa, jossa Lalolla näyttää olevan joku ERI3 -kirous. Viisi kertaa se on siellä kehässä pyörähtänyt ja aina sama tulos :D Lauantaina tuomarina oli Minna-Liisa Koltes

Nice mature male, excellent in type. Good head piece, very pleasing head type. Correct eye shape and color. Correct lenght of  neck. Uses himself very well. Good mover. VAL ERI3

Sunnuntaina tuomarina oli Jan de Gids.

Almost 3 years old bleck and white dog. Good breed type. Nice head. Good curs, dark eyes. Good teeth. Well angulated. Good body. A little bit long in loins. Natural long tail carried over the back. Moves well. VAL ERI3



Ei huonompi vuosi!! Ensi vuonna voitaisiin kuitenkin ehkä enemmän keskittyä agilityyn (ja rally-tokoon?) ja jättää näyttelyt vähemmälle Suomessa. Pohjoismaihin ja ehkä jonnekin kauemmaskin olisi kuitenkin mukava lähteä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti