torstai 6. helmikuuta 2014

Tee se itse -lihapullat

Meillä lihapullat ovat molempien koirien herkkua. Niitä käytetään agilitytreeneissä ja välillä muutenkin treenatessa. Kotona lihapullia ei voi antaa treeninamina, koska varsinkin Hilu sekoaa niistä vähän liikaa. Aiemmin meillä on ollut erilaisia kaupan valmislihapullia (Ikean lihapullat maistuvat hyvin koirillekin!). Ne kuitenkin sisältävät myös raaka-aineita, joita koirat eivät tarvitse mihnkään (esim. suola), joten ajattelin kokeilla, miten itse tehdyt pullat maistuisivat koirille. Tänään tein kahdenlaisia pullia. Ensimmäiset kalkkunanlihasta ja toisiin tuli sitten vähän enemmän kaikkea. (Meillä on tapana heittää ihmisten lihapulliinkin kaikkea mahdollista mitä kaapistä löytyy, joten älkää ihmetelkö!) Näiä raaka-aineita minä käytin:

500g kalkkunan jauhelihaa (esim. Maukas)
2 kananmunaa
1dl valmista perunamuusijauhetta (meillä oli Lidlin)

Kaikki vaan sekaisin ja pyöreiksi palloiksi pellille. Paistoin näitä 20 min 200 asteessa, ja oikein kauniita tuli! Teki mieli syödä itsekin, tuoksu oli myös hyvä. Näitä tehdään jatkossakin!

Toiset pullat eivät sitten onnistuneetkaan yhtä hyvin. Raaka-aineet:

800g sika-nautajauhelihaa (esim. Kennelpakaste)
400g naudan mahaa (esim. Kennelpakaste)
100g poron jauhettu maksa (Murren murkinasta)
3 kananmunaa
1dl murskattua täysjyväkorppua
1,5 dl perunamuusijauhetta

Monessa lihapullaohjeessa käytetään korppujauhoja, mutta meiltä ei niitä löytynyt. Murskasin sitten itse korpun, ja jauhe sai turvota vähän aikaa kananmunissa ja nesteessä, mitä tuli lihoista. Sen jälkeen laitoin loput aineet sekaan ja sekoitin tasaiseksi. Taikina oli suht löysää, mikä vaikutti lopputulikseen. Yhdelle pellille tein jauhelihalevyn, joka täytyy vielä pilkkoa sopiviksi paloiksi. Toiselle pellille tein lihapullia. Ihan hyviä niistä tuli, ne eivät vaan oikein pysy kasassa, jos niitä haluaisi pienemmäksi pilkkoa. 
HUOM! Naudan maha haisee suurimman osan mielestä ihan kamalalle, varsinkin jos sen kypsentää. Mun ja veljen mielestä se ei mitenkään erityiseltä haissut. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti