tiistai 4. helmikuuta 2014

Merilevästä


Viime viikolla meiltä loppui merilevä, joten aloin etsimään uutta purkkia. En tiedä, kuinka paljon merkitystä merilevän antamisella on koiralle. Hampaiden terveyteen sen kai pitäisi auttaa. Se on kuitenkin niin edullista, että menee muiden mukana.  

Meillä on aikaisemmin syöty Jahdin & Vahdin merilevää sekä Islamer-merilevää. Hinta ei ole kummassakaan kulutukseen nähden suuri (J&V 9,90€/500g ja Islamer 16,90€/1000g). Mustista ja mirristä yritin tuota Islameria hakea, mutta se oli loppunut. Agrimarketista on aiemminkin tullut levää tilattua, joten ajattelin tilata nytkin. Agrimarketin hevospuolelta löytyikin hevosille tarkoitettu neljän kilon purkki merilevää, ja pienen tutkiskelun jälkeen selvisi, että se on ihan samaa tavaraa kuin koirien. 

Hivenainelisä ruokinnan täydentämiseen kaikille koirille.Jahti & Vahti Merilevä sisältää 100 % Ascophyllum nodosum -merilevää, joka on kerätty Irlannin rannikolta, puhtailta Pohjois-Atlantin vesiltä. Merilevä sisältää monipuolisesti luonnon kivennäis- ja hivenaineita ja sopii erinomaisesti hivenainelisäksi täydentämään muuta ruokintaa. Riittävä hivenaineiden saanti on tärkeää erityisesti kasvaville koirille, aktiivisessa käytössä oleville koirille, tiineille ja imettäville nartuille sekä vanhoille koirille. Jahti & Vahti Merilevä sopii kaikille koirille.
Ascophyllum nodosum -levää kasvaa runsain määrin Irlannin länsirannikolla. Merilevä kerätään laskuveden aikaan, kun merenpohjaa on runsaasti näkyvillä. Levä kiinnittyy merenpohjan kiviin, josta sitä varovaisesti kerätään. Kerättäessä ei irroteta koko kasvia, vaan levä katkaistaan noin 20 cm korkeudelta. Kasvustosta kerätään levää sykleittäin, mikä mahdollistaa leväkasvuston riittävän uusiutumisen. Kerätty merilevä pestään, jauhetaan, kuivataan ja vielä jauhetaan uudelleen ennen seulontaa ja pakkausta.  
Käytetään muun ruokinnan ohella rehuun sekoitettuna.
Supreme Horse Care Merileväjauhe sisältää Ascophyllum nodosum -merilevää, joka on kerätty Irlannin rannikolta puhtailta Pohjois-Atlantin vesiltä.Ascophyllum nodosum -levää kasvaa runsain määrin Irlannin länsirannikolla.Merilevä kerätään laskuveden aikaan, kun merenpohjaa on runsaasti näkyvillä. Levä kiinnittyy merenpohjan kiviin, josta sitä varovaisesti kerätään. Kerättäessä ei irroteta koko kasvia, vaan levä katkaistaan noin 20 cm korkeudelta. Kasvustosta kerätään levää sykleittäin, mikä mahdollistaa leväkasvuston riittävän uusiutumisen. Kerätty merilevä pestään, jauhetaan, kuivataan ja vielä jauhetaan uudelleen ennen seulontaa ja pakkausta.Ascophyllum nodosum - merilevä sisältää monipuolisesti kivennäisaineita, hivenaineita ja vitamiineja. Merilevä on omega -rasvahappojen lisäksi myös hyvä B-vitamiinien lähde
Ja ilmeisesti Islamerkin on tuota Ascophyllum nodosum -levää. 
Eli ostin sitten saman tien 4kg merilevää, joka maksoi siis vaan 15,90€. Tuli ostettua vähän muutakin, J&V:n omegaöljyä, kiiltosuihketta ja kaksi naksutinta. Öljy on sen verran edullista, että piti ostaa yksi pullo kokeiluun. Kiiltoisuihkeen kanssa sama juttu, sen pitäisi auttaa takkujen avaamiseen. Ja naksuttimia nyt tarvitsee aina!

1 kommentti: