lauantai 21. joulukuuta 2013

Pieni ravaava heiluhäntä

Mahtava lastenlaulun nimi, vai mitä!
Viime viikonloppuna järjestettiin jälleen vuoden odotetuin koiratapahtuma, Koira2013. Lalo oli mukana kaikkina kolmena päivänä, Hilu vain perjantaina.

Perjantai (13.!)

Lähdettiin kymmenen aikoihin kotoa ja oltiin perillä hyvissä ajoin. Etsittiin oikea kehä ja sieltä löytyikin jo muita polski-ihmisiä. Kehä oli myöhössä ja paljon, joten odottelua riitti. Onneksi seura oli hyvää! Lopulta oli PONien vuoro ja me päästiin Lalon ja kahden muun nuoren uroksen kanssa kehään. Lalo käyttäytyi hienosti, antoi tutkia ja ravasi nätisti melkein koko ajan, myös muiden perässä. Lalo sai ERIn ja jä kolmanneksi luokassaan ilman SA:ta. Hilu oli viimeisenä valionartuissa ja kaikki meni hienosti kunnes tuomari tuli miljoonannen kerran länttäämään yhtäkkiä kätensä suoraan Hilun pään päälle, jolloin Hilu nappasi hihasta kiinni. Hylätty siis. Lalo oli mukana myös kasvattajaryhmässä, joka oli hienosti ROP! Eli messarin iso kehä, täältä tullaan! Koska polskit olivat niin myöhään, meidän ei tarvinnut kovin kauan odottaa kokoomakehiä. Siellä saatiinkin odottaa kauan. Tuomari liikuttii kaikki yli 100 ryhmää, mikä meni meidän osalta hyvin. Vihdoin päästiin isoon kehään, ja siellä ei mennytkään niin hyvin. Lalo laukkasi ja pomppi vaihtelevasti, mutta kovin montaa ravausaskelta se ei ottanut. No olihan sillä ollut tosi pitkä päivä takana. Kotona oltiin muistaakseni joskus kuuden jälkeen, eikä siinä ollalla oikein enää jaksanut tehdä mitään.

Lauantai

Lauantaina kehä olikin vähän aikaisemmin, mutta se oli myös myöhässä. Polskit olivat yläkerrassa, joten kaikki tavarat piti tietenkin raahata sinne. Löydettiin taas muut ja ruvettiin odottamaan ja laittamaan koiraa kuntoon (vaikka ei siinä nyt kauheasti mitään kuntoon laittamista ollutkaan). Vihdoin oli jälleen polskien vuoro ja Lalolla oli taas ne samat kaksi "vastustajaa". Lalo käyttäytyi taas hienosti. Tulokseksi tänäänkin NUO ERI3. Arvostelu oli kiva, erityisesti lauseet "Reipas nuori uros" ja "Kovin iloinen häntä". Lalolla oli ainakin hauskaa, ja hyvä jos tuomari huomasi sen!  Lalon Mimmi-siskolla meni todella upeasti, se oli VSP ja sai PMV-13 -tittelin! Lalo oli taas mukana ROP-kasviksessa, joten tuli pitkä päivä. Koska kehä oli aikaisemmin kuin perjantaina, oli ennen isoja kehiä aikaa kierellä hakemassa ilmaispusseja. Ja niitä me äidin kanssa hamstratiinkin aika paljon :D. Tällä kertaa eisarvostelussa ei liikuttu, mutta tuomari kävi kaikki ryhmät suht tarkasti läpi. Isossa kehässä meni paremmin kuin edellisenä päivänä, muttta siihen tarvitaan kuitenkin vielä lisää treeniä. Mimmi tuli omistajineen meille yöksi ja Masakin kävi leikkimässä ja tapaamassa Mimmiä ja Maijaa. Ilta menikin rupatellessa ja jouduttiin me veljen kanssa joululaulujakin soittamaan.

Sunnuntai

Sunnutaina kehä oli ajoissa! Mutta siinä pidettiin tauko ennen polskien alkua. Lalolla meni taas kivasti, sijoitus yllätys yllätys NUO ERI3. Lalon sisarukset taas veivät tittelin kotiin, Junnu oli ROP ja Mimmi VSP ja molemmille tiestysti V-13 -tittelit. Kaikki kolme sisarusta olivat mukana ROP-kasviksessa, mutta tällä kertaa ei menty isoon kehään, koska Mimmin piti päästä kotiinkin joskus. Pitihän jonkun kuitenkin jäädä Junnuakin kannustamaan, ja onneksi ykkäsryhmä oli heti ensimmäisenä. Junnulla menikin ihan mahtavasti, se pääsi kahdeksan parhaan joukkoon! Ehkä Lalokin joskus... :D





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti