lauantai 28. huhtikuuta 2012

Muutama mätsäri

Viikko sitten lauantana käytiin Hilun kanssa Viikissä Gardenian pihalla järjestetyssä mätsärissä. Paikalla oli melko vähän koiria, isoja oli 12. Hilun parina oli berni. Ensin mentiin kerran yhdessä ympäri, Hilu liikkui ihan hyvin. Sitten tuomari tuli tutkimaan Hilun ja sanoi, että se on ensimmäinen koira joka näyttää hampaat ilman mitään ongelmia (meitä ennen oli ollut neljä koiraa)! Hilu onkin edistynyt hurjasti tuossa tuomarin koskettavana olemisessa tämän kevään aikana. Näyttelyn jatko-kurssista on ollut paljon hyötyä. Tuomari pyysi meitä tekemään kolmion, ja se meni hyvin. Hilu katsoi paljon muhun päin, mutta ei koko aikaa. Lopuksi me mentiin vielä kerran yhdessä ympäri. Tuomarin oli vaikea päättää, kummalle antaa punasen ja kummalle sinisen, tykkäs paljon molemmista. Lopulta me saatiin sininen, koska berni liikkui niin hyvin.
Nauhakehässä Hilu seisoi tosi nätisti paikallaan. Liikkeet menikin sitten ihan vetämiseksi ja pomppimiseksi. Heti jos on vähänkään enemmän koiria, H ei osaa liikkua yhtään. Se veti koko kierroksen edellisen perään. Tuomari valitsi kolme jatkoonmenijää, ja me oltiin niiden joukossa! Kaikki meni yksitellen kierroksen ympäri ja Hilu liikkui nätisti, mutta katsoi muhun. Tuomari sijoitti kolmanneksi meidän vieressä olevan koiran ja me mentiin vielä kerran yhdessä ympäri. Me sijotuttiin toisiksi! Vielä kun sais liikkeet kuntoon niin me voitais useimminkin sijottua.
SIN2 <3

Sunnuntaina oli mätsäri Sahaajankadun kentällä. Tällä kertaa koiria oli enemmän, isoja noin 40. Isojen tuomarina oli pitkästä aikaa mies, mätsäreissä melkein kaikki tuomrit on aina naisia. Hilu käyttäytyi kehässä kuitenkin tosi hienosti ja liikkeetkin meni hyvin. Tuomarin oli taas tosi vaikea päättä, kumpi saa kumman nauhan. Me saatiin punainen, koska toinen koira sähelsi enemmän.
Nauhakehässä oli paljon koiria ja me mentiin ympäri neljän koiran ryhmissä. Mä juoksi nami kädessä, vaikka silloin Hilu ainakin kattoo mua koko ajan. En halunnut, että H olisi taas vaan vetänyt edellisen perään, eikä se tällä kertaa vetänytkään ja liikkui ihan kivasti muhun katsomista lukuun ottamatta.

Tänään käytiin taas Gardenialla mätsärissä. Isoja koiria oli vähän yli 20. Hilu käytös kehässä oli hyvää ja se liikkui kuulemma hyvin. Tuomari tykkäs Hilusta, mutta meille annettiin sininen, koska meidän parina oli upeasti liikkuva afgaani, jolle tuomari halusi antaa punasen. Mä en itse ehtinyt viemään Hilua sinisten kehään. Ihan hyvin Hilu käyttäytyi, mutta pomppi vaan namin perään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti