perjantai 6. huhtikuuta 2012

Mätsäilyä ja näyttelytreeit

Sunnuntaina järjestettiin mätsäri Purina Areenalla Helsingissä, johon me tietysti osallistuttiin. Hilu joutui pitkästä aikaa bussiin eikä oikein tykännyt matkustamisesta, mutta makasi kiltisti jaloissa molemmat bussimatkat. Me lähdettiin bussipysäkiltä väärään suuntaan kävelemään, mutta eipä se Hilua haitannut. Se käveli iloisena eteenpäin kun tiesi, että me mennään johonkin kivaan paikaan, jossa saa paljon ruokaa. Päästiin lopulta perille ja mentiin ilmottautumisjonoon. Jono eteni nopeasti, koska jokaiselle luokalle oli oma jono. Ilmottautumisen yhteydessä saatiin näytepussi jotain ruokaa.
Isot koirat alko, ja Hilu pääsi kehään numerolla 225. Juostiin kerran yhdessä ympäri ja H vähän veti edellisen perään. Tuomari katsoi toisen koiran, jonka jälkeen oli meidän vuoro. Hilu antoi tuomarin tutkia ja liikkuikin ihan hyvin. Juostiin uudestaan yhdessä ympäri, jonka jälkeen tuomar tuli taas tutkimaan Hilua ja sanoi, että se vaikuttaa ikäistään nuoremmalta. Ei kuitenkaan kertonut syytä, oisko lihapullan perään hyppiminen? Meille annettiin sininen nauha ja tällä kertaa kaikille annettiin rasti ruutuun-tyyppinen kirjallinen arvostelu. Vaihtoehdot oli erinomainen, hyvä ja tyydyttävä. Koiran kunto ja turkki: erinomainen, rakenne: hyvä, liikkeet: hyvä ja esiintyminen ja esittäminen: hyvä.
Halli oli kylmempi kun mä luulin ja meillä oli kylmä, joten me lähdettiin pois eikä jääty odottamaan sinisten kehää. Isoja koiria olisi ollut Hilun jälkeen vielä yli 40, joten H ei kuitenkaan olisi sijoittunut.

Eilen käytiin Heiluvassa hännässä näyttelukurssin jatkokurssilla. Paikalla oli Hilun lisäksi kaksi koiraa. Ensin kerrottiin koirien näyttelukokemuksista ja puhuttiin siitä, mitä haluttais erityisesti tehdä. Hilun kanssa olisi kiva päästä lihapullasta eroon ja saada liikkeet kunnolla kuntoon. Kurssin vetäjä tuli Hilun luo ja rapsutteli ja silitteli sitä ensin niin, että mä palkkasin kokoajan (en lihapullalla vaan nappuloilla ja muilla ei ihan niin hyvillä jutuilla) myöhemmin pidin välillä lyhyitä taukoja palkkaamisessa. Harjoteltiin myös tuomarin poislähtemistä, joka on ollut ongelma. Hilu oli hienosti, kerran piti vähän näyttää, että nyt nousit liian nopeasti. Sitten kurssin vetäjä meni muiden koirien luo ja me harjoteltiin paikallaan seisomista ja odoteltiin. Kun kaikki koirat oli käyty läpi, treenattiin liikkeitä. Mentiin edestakas, koska muuhun ei ollut tarpeeksi tilaa. Hilu taas katsoi mua. Kun mä rupesin ohjeiden mukaan katsomaan Hilun sijasta eteenpäin, Hilukin pikkuhiljaa rupes kääntämään päätänsä aina välillä eteenpäin. Kerran vielä käytiin kaikki koirat läpi, jonka jälkeen lähdettiin kotiin. Kurssi on vielä kolme kertaa, eli ensi viikolla uudestaan.



.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti