sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Kiljukaula iskee jälleen

Tällä kertaa agilityn merkeissä. Meidän viiden kerran agilityn alkeiskurssi alkoi torstaina. Kurssilla on Hilun lisäksi kolme koiraa, vanha tuttu Fanni-belgi ja kaksi muuta. Tila oli aika pieni, ja se oli jaettu sermeillä kahtia. Hilu oli Fannin kanssa toissella puolella ja ne kaks muuta oli toisella, joten Hilu ei välittänyt niistä ollenkaan.
Ekaks me tehtiin pari käden seuraamis harjotusta lelun avulla. Toisessa mun piti käyttää nameja, koska tuota ahmattia ei lelut enää kiinnostanut kun se tiesi, että on ruokaakin mukana. Välillä oli Fannin vuoro tehdä, ja Hilun piti odottaa. Se ei oikein tykännyt odottamisesta, vaan olis koko ajan vaan halunnut tehdä jotain. Sitten se päätti kiljua, ei onneksi yhtä pahasti kuin uimassa. Yritin saada sen huomion teettämällä sillä perusjuttuja, istumista ja maahanmenoa. Ne onnistukin ihan hyvin ja se oli välillä hetken hiljaa.
Seuraavaksi me harjoiteltiin namialustan käyttöä. Ensin ilman esteitä, sitten tuli pari hyppyestettä, tai mitä ne nyt onkaan nimeltään, ilman rimoja. Alku oli vähän kankeaa, kun Hilu ei ihan tajunnut mitä sen pitäisi tehdä, mutta lopussa meni paremmin.
Hilulla oli koko ajan tosi hauskaa, ja se käyttäytyi ihan hienosti, paremmin kuin mä pelkäsin sen käyttäytyvän. Se meni jopa itse oma-aloitteisesti haistelemaan meidän kouluttajan käsiä, kun luuli, että sais jotain syötävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti