perjantai 18. syyskuuta 2015

Högbo Bruk

Viime sunnuntaina käytiin Lalon kanssa valloittamassa Ruotsia! Mukana matkassa oli äiti ja kasvattaja narttunsa kanssa. Muita polskeja ei sitten näyttelyssä ollutkaan. 
Lauantaina iltapäivästä lähdettiin ajamaan kohti Turkua, josta laiva lähti Tukholmaa kohti kahdeksan aikaan. Illalla käytiin syömässä herkullisessa buffetissa, kierreltiin vähän kauppoja ja mentiinkin jo nukkumaan. Koirat odottivat kiltisti hytissä, Lalo hengasi melkein koko matkan sängyn alla :D
Aamulla oltiin kuudelta satamassa, josta lähdettiin ajamaan kohti näyttelypaikkaa, Högbo Brukia (200km Tukholmasta). Meillä oli kehä vasta puoleltapäivin, joten aikaa oli reilusti.
Päästin perille siis hyvissä ajoin, ja kehää odotellessa kierrettiin kojuja ja laitettiin koirat toki kuntoon. Vikojen edellisen rodun koirien ollessa kehässä mentiin kehän laidalle odottamaan, mutta sitten ilmoitettiinkin viiden minuutin tauosta. Joka venyi lopulta vartin pituiseksi, siinä ehti kauhea jännitys jo tulla ja Lalokin kyllästyi odottamiseen. 



Lopulta päästiin kehään. Lalo seisoi tosi nätisti paikoillaan kun tuomari tutki! Ei nojannut yhtään. Liikkeissä haisteli kamalasti... Saatiin kuitenkin se mitä lähdettiin hakemaankin, eli ruotsin serti. ja muotovalion arvo. Nartulle samat tulokset. ROP-kehässä Lalo liikkui jo vähän paremmin, mutta narttu valittiin silti ROPiksi. Tuomari (puolalainen Andzej Stepinski, joka oikeasti tuntee rodun) sanoi vielä, että Lalon kanssa täytyy harjoitella paljon liikkumista, mutta silloin kun se ei haistele ja ravaa nätisti, sillä on tosi hyvät liikkeet. Treeniä siis vaan... 




Ryhmäkehiä odotellessa kierrettiin lisää kojuja, aika paljon lähti taas tavaraa mukaan... Käytiin myös syömässä hampurilaisateriat, vaikka illalla oli tiedossa taas laivan buffetti. Ryhmäkehien aikana vähän satoi, mutta se ei menoa lannistanut, ja kasvattajan narttu sijoittui ykkösryhmässä nelossijalle! 
Kotiin Helsinkiin päästiin maanantaiaamuna. Aika pian lähdettiin koirien kanssa ajamaan Kokemäelle, jossa meitä odottikin kämppiksen uusi rescuepentu. Siitä lisää piakkoin! 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti