sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Koiratanssia!

Käytiin tänään Lalon kanssa kokeilemassa koiratanssia Koiratanssin alkeet -koulutuspäivässä. Ajeltiin poikkeuksellisesti jo eilen Kokemäelle, ja aamulla jatkettiin Sastamalaan ProCanis-hallille, jossa päivä pidettiin. Koiria oli paikalla vain viisi, vaikka mukaan olisi mahtunut kaksinkertainen määrä. Melkein heti aamusta ruvettiin treenaamaan kahdessa ryhmässä. Lalon kanssa oltiin jälkimmäisessä ryhmässä, jossa oli Laltsun lisäksi kaksi muuta urosta. Ensimmäiseksi lämmiteltiin itseämme ja koiraa vaan liikkumalla musiikin tahtiin. Lalo oli tässä vaiheessa vielä kovin täpinöissään, eikä keskittynyt kovin hyvin, joten pidin sen vielä hihnassa. Seuraavaksi Lalo sai tauon, kun toinen ryhmä treenasi seuraavaa juttua, jossa ohjaajan ja koiran piti tehdä jokin juttu aina kun musiikissa tulee tietty sana. Lalon laitoin maahan ja menin itse kyykyyn. Tämä onnistui hyvin, vaikka keskittyminen ei vieläkään parasta mahdollista ollut. Sitten alettiinkin treenaamaan temppuja. Ensimmäiseksi treenasimme molempiin suuntiin pyörimistä, mikä olikin Lalolle ennestään jo tuttu. Seuraavaksi tuli uutena juttuna minun ympäri pyöriminen, joka rupesi sujumaan ihan kivasti. Viimeisenä treenasimme jalkojen välistä pujottelua, joka sujui Lalolta tosi hienosti! Temppuja treenatessa uskalsin päästää sen jo vapaaksi, eikä se enää ollut mihinkään lähdössä, vaan teki mun kanssa hienosti töitä. 
Seuraavaksi koirat pääsivät kunnolla lepäämään, kun ihmiset pitivät ruokatauon. Käytiin myös vähän koiratanssin sääntöjä läpi. Tauon jälkeen kaikki pääsivät yksin "esittämään" oppimansa asiat, eli tehtiin noita kolmea temppua musiikin tahtiin vähän miten sattuu. Lalo oli ihanasti mukana ja häntä vaan heilui!

,
Koiratanssia 25.1.15 from Elli Heinilä on Vimeo.

Tämän jälkeen treenasimme vielä hyppimistä. Lalon kanssa aloitettiin käsien välistä hyppiminen seinää apuna käyttäen ja kyllä se jutun juonen hoksasi. Lopuksi harjoittelimme vielä valmiiksi tehtyä koreografiaa, ensin ilman koiria ja sitten niiden kanssa. Tämä tehtiin piirissä, ja vähän epäilytti Lalon keskittyminen kun on kaksi muuta koiraa niin lähellä, mutta hienosti se teki! Kaiken kaikkiaan oiken mukava päivä, eiköhän me ainakin jossain määrin koiratanssin treenaamista jatketa! Alokasluokan freestyle-esityksen ei edes tarvitsisi olla kovin kummoinen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti