sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Viimeinen kehätreeni ennen erkkaria

Eilen pääsi molemmat koirat taas mätsäriin. Mätsäri järjestettiin Lauttasaaren Mustin&Mirrin pihalla, mikä tarkoitti meille metromatkaa. Molemmat koirat käyttäytyivät mertossa hienosti, Hilukaan ei enää juurikaan stressaa julkisissa kulkemista. Lalo kulkee nykyään bussilla tosi hienosti, kotimatkalla se nukahti bussiin.
Perillä piti vaan hakea koirien numerot, koska tapahtumaan oli pitänyt ilmottautua etukäteen. Puoli tuntia ehdittiin odotella ennen kehien alkua. Isot pennut ja aikuiset arvosteli sama tuomari, pennut oli vuorossa ensin. Aluksi kaikki 17 pentua kutsuttiin kerralla kehään. Meidät jaettiin kahteen ryhmään, ja ensin toiset juoksi pari kertaa kehän ympäri ja sitten toiset. Lalo meni suurimman osan matkasta hyvin, välillä vähän veti tai pomppi. Sitten tuomari rupesi arvostelemaan normaalisti pareittain. Lalo antoi tutkia hienosti, hampaidenkin katsominen onnistui hyvin. Liikkeet meni hyvin, paitsi että Lalo tekee samaa kuin Hilu, eli katsoo muhun. Me saatiin punainen nauha, koska Lalo liikku paljon paremmin kuin meidän pari. Punasten kehässä metiin pari kertaa yhdessä ympäri, jonka jälkeen tuomari poimi neljä jatkoon. Me tiputtiin tässä vaiheessa, mutta Lalon käytökseen olin tosi tyytyväinen.
Pentujen jälkeen alkoi heti isot koirat, joita oli n. 15. Hilu käyttäytyi hienosti, tuomarin tutkiessa vähän nojasi. Liikkeet meni tosi hyvin, ja niiden takia me saatiinkin punainen. Punasten kehässä juostiin kerran yhdessä ympäri. Hilun takana oleva koira haukkui ja murisi, mutta neiti ei välittänyt siitä melkein yhtään ja meni vaan eteenpäin. Tuomari valitsi taas neljä jatkoon, ja tällä kertaa me oltiin mukana! Juostiin taas yhdessä ympäri, ja lopulta Hilu sijoitettiin kolmanneksi! Tuomari tuli kättelemään mua, ja Hilu vaan odotti rauhassa vieressä.

Viime tiistaina käytiin taas muiden polskien kanssa agilityssä. Molemmat koirat oli mukana, vaikkei Lalo oikein mitään tehnytkään. Hilu oli tosi innokas jälleen kerran ja teki hienosti.
Keskiviikkona oli Lalon agilitypainotteinen pentukurssi, jossa me treenattiin kosketusalustaa, odottamista ja sivulletuloa.


Ensi lauantaina onkin jo Lalon ensimmäinen rotukehä! Polskeja on ilmotettu hurjat 41 kappaletta, joista pentuja on ainakin kuusi. Meiltä reissuun lähtee vaan Lalo Hilun jäädessä kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti